webservices

Wat is een webservice?

webserviceEen webservice is een online dienst waarmee informatie kan worden gedeeld tussen verschillende aanbieders en afnemers. Deze systeem-tot-systeem communicatie vind over het algemeen plaats door middel van XML (extended markup language) volgens een bepaald protocol zoals SOAP.

Wat is het voordeel van een webservice?

Het voordeel van een webservice ten op zichte van andere communicatiemiddelen is dat het volledig onafhankelijk kan opereren en tegelijkertijd door zijn aard makkelijk uitgebreid kan worden. We spreken ook wel van een grote cohesie wat in de natuurkunde betekent: de onderlinge aantrekkingskracht tussen gelijke moleculen zonder dat er sprake is van een chemische binding. Dit beschrijft het beste de aard van een webservice en ook meteen zijn grootste kracht, namelijk: de kracht van samenwerking en toch onafhankelijk kunnen zijn.

Hoe wordt dit gebruikt?

De meest gebruikte toepassing voor een webservice is het communiceren tussen verschillende platformen en systemen over het internet. Dit moet vaak heel snel en tegelijkertijd ook veilig zijn. Het systeem iDeal en creditcard controles werkt o.a. met webservices. Kijk ook eens hier voor meer voorbeelden.

Wat betekent dit voor u?

Naast het feit dat Final Media uw iDeal- en creditbetalingen technisch kan opzetten kunnen wij door middel van deze technologie ook informatie ontsluiten op uw website dat via u interne systeem wordt ingevoerd. Een voorbeeld waar wij dit al geimplementeerd hebben is Gerechtsdeurwaarderskantoor Boiten, Luhrs & Van der Lubbe in Den Haag. Zij bieden dossierinformatie aan hun klanten aan via hun website dat uit hun interne applicatie afkomstig is.

Wilt u meer weten of heeft u vragen over mogelijke toepassingen voor uw bedrijf neem dan contact met ons op. Bent u nieuwsgierig wat voor toepassingen er allemaal zijn kijk dan ook eens naar voorbeelden in onze portfolio.

 

website met cms vanaf € 500,-

cms-systeem vanaf 500 euro

Een uitgebreid cms-systeem voor zowel de veeleisende content manager als voor de MKB-er. Met dit cms-systeem kunt u eenvoudig websites beheren, nieuwsbrieven versturen en contacten beheren, statestieken bijhouden maar ook een uitgebreide webshop mee onderhouden en beheren. Dit cms-systeem bieden wij nu aan vanaf € 500,- als starterspakket excl. BTW. Klik hier voor meer informatie en hier voor voorbeelden.

video- en fotopakket voor uw bruiloft

Bruiloftvideo v.a. 375 euro

Tijdelijke aanbieding! Uw bruiloft kunt u nu laten vastleggen op foto en video door een professionele cameraman uitgerust met een full HD camera en door een professionele fotograaf voor een heel voordelige combinatieprijs van € 1.320,- ! Kijk hier wat je daarvoor allemaal krijgt.